CHECK DIT SUMMERPROOF SKINPLAN!

Extreme hitte, UV-straling, chloor, zeezout, wind en vochtigheid… Ook jouw huid zal er deze zomer mee te maken krijgen! Wanneer we dan onbeschermd de zon in zouden gaan, zijn rimpels, pigmentvlekken en ja, ook huidkanker de meest voorkomende effecten. Dat willen we natuurlijk niet! Hoe verzorg je nou je huid het best in de zomer? Wij geven je tips én een handig zomerplan voor je huid!

1. REINIGEN MET PH-HERSTELLER
Neem ’s ochtends een snelle douche en reinig je huid met een milde reiniger zoals de SILK+. Gemakkelijk in gebruik, want de SILK+ is een 3-in-1 reiniging: reinigingsmilk, lotion met pH-hersteller en eye make-up remover in 1. Met deze reiniger wordt de pH-waarde van de huid hersteld.

2. HYDRATEREN
Vergeet niet te hydrateren met een goede crème! Vraag jouw IK Huidspecialist naar een crème passend bij jouw huidtype. Denk daarbij ook aan je handen.

3. ZONBESCHERMING
Breng tenminste 30 minuten voordat je de zon in gaat de UV PROTECT+ of SUN SPF 50+ aan op je huid. Breng de producten na 2 uur opnieuw aan. Zonkracht speelt een belangrijke rol! Hoe sterker de zon, des te sneller je verbrand.

4. DODE HUIDCELLEN VERWIJDEREN
Regelmatig licht scrubben is een must. In de zomer wordt de huid onder invloed van de zon voorzien van een dikkere hoornlaag (lees dode huidcellen) wat kan zorgen voor een grauwe tint. Verwijder 2x per week deze dode huidcellen met de SCRUB+.

5. GEZICHTSMASKER
Vergeet niet voordat je naar bed gaat de huid te reinigen en te hydrateren. Gebruik 1 à 2 keer per week het DOUBLE+ gezichtsmasker.

6. BOEK EEN BEHANDELING BIJ JOUW IK HUIDSPECIALIST
Zorg dat je voorbereid de zon in gaat en boek een gezichtsbehandeling voor een stralende en gezonde huid, ook na de zomer!