Een huid die trekkerig, schraal of ruw aanvoelt, schilfertjes of rode plekjes heeft… Herken jij je hierin, dan heb jij waarschijnlijk een droge of vochtarme huid. Bij de droge en vochtarme huid is de huidbarrière aangetast en doordat er onvoldoende huidvetten worden aangemaakt kan de huid haar vochtvoorraad niet op peil houden. De droge en vochtarme huid is snel vatbaar voor huidirritaties en extra gevoelig voor vroegtijdige huidveroudering. Voor dit huidtype is huidverzorging met continue hydratatie van het allergrootste belang!

Hydratatie is The Key
Een droge huid is overigens niet exact hetzelfde als een vochtarme huid. Een droge huid heeft vooral een tekort aan huideigen vetstoffen. De vochtarme huid heeft juist een tekort aan vocht. Voor beide huidtypes geldt wel dat zij behoefte hebben aan extra verzorging. Het gebruik van voedende en hydraterende producten die het tekort aan vocht en vetstoffen herstellen is voor deze huidtypes the key.

Daily Skincare Routine: de basis die jouw huid nodig heeft!

Stap 1: Reinigen van je gezicht
De allerbelangrijkste stap naar een gezonde huid is een goed reiniging. Met een goede reiniging breng je je huid weer terug naar haar natuurlijke basis en worden werkstoffen veel beter opgenomen. Met SILK+ hoeft jouw reinigingsritueel niet eens veel tijd in beslag te nemen. Met deze ultrazachte reinigingsmilk, pH herstellende lotion en eye-makeup remover in één, geniet je snel en eenvoudig van een heerlijk schone, zachte en gladde huid.

Stap 2: Hydraterende oogcrème
Jouw droge of vochtarme huid is extra gevoelig voor lijntjes en kraaienpootjes rondom je ogen. Daarom is een standaard hydraterende oogcrème belangrijk in jouw dagelijkse skincare routine. De EYE+oogcrème hydrateert en is extra zacht voor de huid rond de ogen. De crème licht donkere verkleuringen op en het hyaluronzuur zorgt direct voor een liftend en voller effect.

Stap 3: Hydraterend serum
Op zoek naar nog meer hydratatie-geluk voor je huid? Verwen jouw droge huid dan met het HYALURON+ serum. Dit serum is een pure vochtbooster en bevat de meest krachtige dosis aan werkstoffen die diep en snel in de huidlagen worden opgenomen. Slechts enkele geconcentreerde druppels zijn voldoende om de droge en vochtarme huid maximaal te verbeteren. Zo komt je vochtbalans binnen korte tijd weer op peil en zeg jij dag tegen tekenen van uitdroging.

Stap 4: Hydraterende 24H gezichtscrème
Hydrateren is the key voor jouw huid. Een goede dag- en nachtverzorging is daarom essentieel in jouw routine. Gebruik jij dagelijks de 24H HYAMAX+ hydraterende dag- en nachtcrème dan wordt jouw droge huid weer een stuk gelukkiger! Deze geconcentreerde, luchtige 24H crème is een voedende vochtbooster en draagt direct bij aan het herstel van je huid. De 24H HYAMAX+ hydrateert onmiddellijk en stimuleert celvernieuwing die weer bijdraagt aan het behoud van een jonge en frisse huid.

Stap 5: SPF zonbescherming
Sla deze stap nooit over in jouw skincare routine, ook niet in het vroege voorjaar, de herfst of winter! Uv-straling is er namelijk altijd. Een goede zonbescherming is essentieel in je dagelijkse routine en al helemaal voor de droge of vochtarme huid! De MINERAL SPF 30 is een minerale zonbescherming voor het gezicht. Deze luchtige fluïde is rijk aan natuurlijke antioxidanten. Voelt niet plakkerig, smeert fijn uit en laat geen witte waas achter.

Maximaal resultaat voor jouw droge of vochtarme huid? Maak jouw dagelijkse routine compleet met een extra hydraterende wekelijkse routine!

Je huid scrubben hoort bij jouw wekelijkse routine. Scrubben zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en dat de huid er weer stralend uit gaat zien. SCRUB+ is een heerlijk zachte gezichtsscrub die de huidtextuur verbetert. Neem eens per week een hydraterend masker dan geef je de huid een extra oppepper en houd je haar in topconditie. Het DOUBLE+ crème masker is specifiek samengesteld om de huid flink te hydrateren en de barrièrewerking weer te versterken. Je huid voelt direct comfortabeler aan en je beschermt haar optimaal tegen uitdroging en vroegtijdige huidveroudering. Je laat je huid weer stralen van geluk!   

5 Voedingstips voor jouw droge of vochtarme huid!

  • Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel en beperk je suikergebruik.
  • Wees zuinig met zout en gebruik bij voorkeur verse kruiden om je maaltijd op smaak te brengen.
  • Neem als snack een handje walnoten; ze beschermen je huid tegen straling en bevatten veel vitamine B.
  • Antioxidanten in avocado’s ontgiften jouw lichaam en verwijderen alle giftige stoffen die de neiging hebben om jouw huid voortijdig te verouderen.
  • Fruit? Kies dan voor rood zoals aardbeien, kersen, frambozen en blauwe bessen. Boordevol vitamine C en antioxidanten, zo werk je ook van binnenuit aan een gezonde balans van je huid.