Skip to main content

Tips om je huid het beste te verzorgen in de zomer

Extreme hitte, UV-straling, chloor, zeezout, wind en vochtigheid… Ook jouw huid zal er deze zomer mee te maken krijgen! Wanneer we dan onbeschermd de zon in zouden gaan, zijn rimpels, pigmentvlekken en ja, ook huidkanker de meest voorkomende effecten. Dat willen we natuurlijk niet!

Hoe verzorg je nou je huid het best in de zomer? Hierbij enkele tips én een handig zomerplan voor je huid!

REINIGEN MET PH-HERSTELLER
Neem ’s ochtends een snelle douche en reinig je huid met een milde reiniger zoals Silk van Ik Skin Perfection. Gemakkelijk in gebruik, want de SILK+ is een 3-in-1 reiniging: reinigingsmilk, lotion met pH-hersteller en eye make-up remover in 1. Met deze reiniger wordt de pH-waarde van de huid hersteld.

HYDRATEREN
Vergeet niet te hydrateren met een goede crème! Ik adviseer je graag een crème passend bij jouw huidtype. Denk daarbij ook aan je handen.

ZONBESCHERMING
Breng tenminste 30 minuten voordat je de zon in gaat een zonbeschermer aan op je huid. Breng de producten na 2 uur opnieuw aan. Zonkracht speelt ook een belangrijke rol! Hoe sterker de zon, des te sneller je verbrand.

DODE HUIDCELLEN VERWIJDEREN
Regelmatig licht scrubben is een must. In de zomer wordt de huid onder invloed van de zon voorzien van een dikkere hoornlaag (lees dode huidcellen) wat kan zorgen voor een grauwe tint. Verwijder 2x per week deze dode huidcellen met milde scrub.

GEZICHTSMASKER
Vergeet niet voordat je naar bed gaat de huid te reinigen en te hydrateren. Gebruik 1 à 2 keer per week een hydraterend gezichtsmasker.

error: Content is protected !!